Vieläkin ilman nettiyhteyttä. Yhteys on kytketty ja modeemi toimitettu mutta eivät vaan pelaa. Kutsuin velipojanki tänään kattomaan sitä ku enhän minä niistä mittää ymmärrä mutta ei osannu hänkää auttaa.
Ollaan tällä hetkellä Sennan kanssa mun vanhemmilla Helsingissä kyläilemässä ja aattelin tulla tänne kirjuuttelemaan sen minkä kerkiän (sauna odottaa:))

Koulu on alkanut tosi mahtavasti. Pieniä epäselvyyksiä vieläkin on, mutta eiköhän niistä selvitä. Koulu aloitettiin orientoitumisella, joka sisälsi paljon infotilaisuuksia ja retken Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskukseen jossa kävimme Elonkierrolla.

Heti toisella viikolla aloitimme UUMO-viikot. Se tarkoittaa sitä, että neljänä viikkona vietämme kolme päivää (ti-ke-to) Uudenmaan Maaseutuopistolla opiskellen maataloutta käytännössä. UUMOlla on omat pellot, työkoneet ja navetta, joten aihealueina on siis kasvit, koneet ja kotieläimet. Aihe vaihtuu joka päivä.
Kotieläimet ovat oikeastaan se syy miksi opiskelen agrologiksi. Toissapäivänä pääsimme iltanavettaan lypsämään lehmiä ja voitte kyllä kuvitella sitä innostuksen määrää.  Sitten olin tietenkin ihan paniikissa ja opettajalla oli mennä hermot kun kyselin koko ajan 'näinkö se menee? Onko tää nyt oikein? Kuuluuks sen tehä noin??'. Hyvin siitä silti selvittiin, vaikka Laura tiputtikin koko lypsimen lantakouruun. Ja onneksi koulun lehmät ovat melko tottuneita ja kärsivällisiä, niin en saanut sorkasta päähän vaikkei käsinlypsäminen aina ottanut onnistuakseen ja kiskoin utareita ihan miten sattuu.
Parin viikon päästä minulla on 'navettaviikko', jolloin minun pitää osallistua aamu- ja iltanavettaan seitsemän päivän ajan. Harmikseni huomasin, että navettaviikko osuu juuri sille viikonlopulle, kun Zabavan-kennelillä on kasvattajapäivät, ja Sennan pentueen tapaaminen. Yritän maanantaina kysellä, josko saisin jotenkin vielä vaihdettua viikon.

Traktorilla olen päässyt ajelemaan myös. Ensi torstaina meillä on näyttö, jolloin kaikkien pitäisi osata PAKITTAA kahdeksikkoa traktorilla PERÄKÄRRYN KANSSA. Voin kertoa jo nyt että siinä tulee irtoamaan kirosana poikineen (käänny p**** kärry!! Emminä sinne tarkottanu p******!)

Lisäksi on sitten vielä kasvit mutta niistä en enää jaksa niin intohimoisesti kirjoittaa. En oikeastaan tykkää koko aiheesta, kasvit näyttää kaikki samalta ja ovat tosi tylsiä. Niitä vaan kattellaan ja yritetään muistaa nimiä. Osaan jo tunnistaa viljalajit, timotein ja ehkä nurminatan. Apila. Juolavehnä. Punanata. Joo ja rölli, senkin tunnistan. En muita.

Senna on ollut hyvin tyytyväinen koska kodin vieressä on tosi kiva metsä jossa annan sen juosta vapaana. Metsäpolku kiertää isoa soranottopaikkaaa ja laskeutuu sitten lopulta kuopan pohjalle ja Senna on aina ihan onnessaan kun saa polun päässä juosta hiekkaseinämää eestaas. Lähin koirapuisto on kolmen kilsan päässä joten siellä ei ole hirveesti tullu käytyä. Ehkä ihan hyvä niin, tulee emännälläkin liikuttua vähän enempi!

Mutta nyt täytyy mennä käyttämään neiti ulkona. Kuvia laitan kunhan saan sen oman netin toimimaan, niitä on kertynyt jo paljon!!